Zpět na blog

Úspěšné příběhy absolventů Podnikni to! v Kyjově

absolventi-podnikni-to-kyjov

Od našeho prvního úspěšného kurzu v Kyjově uběhla už nějaká doba. Hned úvodní workshop přilákal mnoho šikovných podnikavců, z nichž hned několik úspěšně rozvíjí své podnikatelské projekty. Pojďme se společně podívat na pár z těchto inspirativních příběhů, které jsou důkazem toho, že podnikat se dá i z menšího města či obce. V dubnu navíc startujeme další online kurz v Kyjově, takže pokud se chceš k úspěšným podnikavcům z Kyjovska přidat, tak se zdarma zaregistruj na blížící se kurz tady.

Martina Komoňová

Martina se interiérovému designu začala věnovat již v roce 2014, kdy skončila střední školu grafického designu. Interiérový design se stal okamžitě její vášní a toužila se mu věnovat naplno už v té době, avšak tento obor se stal prozatím pouze jejím koníčkem.

Zlom nastal až v roce 2019, kdy absolvovala první běh kurzu Podnikni to! na Kyjovské radnici. Po kurzu Podnikni to! si byla jistá, že podnikat opravdu chce, avšak nevěděla, jak začít. Vždy bylo jejím snem dělat něco, co ji naplňuje a být strůjcem svého času. O to více tato potřeba narostla, když se stala maminkou dvou dětí. 

Celému projektu Podnikni to! vděčí nejen za skvělý kurz, ale hlavně za Klub zajímavých a inspirativních lidí na stejné vlně, jako je ona, se kterými se nadále i po skončení kurzu pravidelně setkává na Milníku. Milník podnikavců je lokální komunitní akce, na které se členové Kyjovského klubu na měsíční bázi setkávají a společně diskutují o problémech, výzvách, předávají si vzájemně zkušenosti i kontakty. Martina na Milník chodí zejména kvůli podpoře a zpětné vazbě na problémy, které právě řeší. Sama říká, že na Milník může přijít s jakýmkoliv problémem, protože ví, že půjde domů s řešením. Kromě pravidelných akcí využívá také celorepublikovou online skupinu Klubu podnikavců, kde sbírá zpětnou vazbu na různé druhy výzev a problémů, které aktuálně řeší. Díky tomu ví, že na to není sama. Je ráda, že může být součástí Klubu a poslouchat tak příběhy i zkušenějších podnikatelů. Pro inspiraci, výměnu zkušeností i kontaktů využívá také Srazy podnikavců, větší networkingová setkání Klubu, kde se jednou za dva měsíce schází celá široká komunita okolo Podnikni to!.

podnikni-to-kyjov

Aktuálně v životě Martiny nastal další zlom, kdy se po skončení mateřské dovolené rozhodla do podnikání obout naplno a nevrátit se zpět zaměstnání. Přiznává, že Klub jí k tomuto přesvědčení velmi dopomohl. První úspěchy však na sebe nenechaly dlouho čekat a Martina se už těší z prvních úspěšně zrealizovaných zakázek! Klientům nabízí kvalitní originální interiérové vizualizace. Specializuje se na návrhy interiérů, takže ať již se jedná o návrh kuchyně, obývacího pokoje, pracovny, nebo celého interiéru bytu či domu, ráda pomůže i Vám. Samozřejmostí jsou také návrhy interiérů podnikatelských prostor jako kanceláří, prodejen, fitcenter, apod. Martina miluje nové výzvy, takže pokud nějakou máte, neváhejte se na ni obrátit!

Ivo Příkazký

Ivo vždy miloval řemeslné věci. Proto se jednoho dne s partou dalších nadšených lidí  rozhodl oživit pomalu upadající řemeslo a provozovat poctivou truhlařinu s pomocí dnešních technologií. V roce 2019 přišel na kurz Podnikni to! s projektem jménem Kredenc Studio. Dle jeho slov teprve díky Podnikni to! dostal možnost nahlédnout do světa podnikání. Na kurzu získal během 8-týdenního workshopu přístup ke kvalitním informacím, které ocenil hlavně na startovní čáře projektu, kdy zjišťoval, co vše podnikání obnáší. Nyní jej Podnikni to! na jeho podnikatelské cestě provází i nadále v Klubu podnikavců. Po absolvování kurzu Ivo pokračuje v diskuzích a vzájemné podpoře se svými kolegy z kurzu v rámci Klubových aktivit, kde se zúčastňuje Milníků na Kyjovské radnici. Milník podnikavců, je lokální komunitní akce, na které se členové Kyjovského klubu na měsíční bázi setkávají a společně diskutují o problémech, výzvách, předávají si vzájemně zkušenosti i kontakty. Ivo si na Milník chodí zejména pro zpětnou vazbu a kreativní nápady. Kromě pravidelných akcí využívá také celorepublikovou online skupinu Klubu podnikavců, a to pro okamžitou zpětnou vazbu také od ostatních členů a odborníků. 

Považuje za skvělé, že jejich skupina absolventů dokázala vytvořit pevné jádro a plynule tak setkávání se navázala na kurz. Pochvaluje si vzájemnou interakci s ostatními členy i výhodu skupinového řešení problémů. Klub podnikavců by doporučil každému, kdo má chuť něco dělat a je ná vážkách, jestli svůj projekt rozjet nebo ne. 

podnikni-to-kyjov-2

V projektu Kredenc Studio se nyní Ivo spolu s ostatními kolegy zabývá výrobou kuchyní na míru a provozuje e-shop s elektrospotřebiči. Jejich specializací je zakázková výroba kuchyní, kdy do projektů KREDENCe dávají doslova vše, včetně osobního nasazení celé rodiny. V Klubu si nyní sbírá podněty k vylepšení webových stránek, na kterých chce zapracovat. 

Lucie Kucharičová

 Lucka pochází ze Strážnice a už od malička tíhla k umění. Kreslila a malovala baráčky a v období puberty se snažila o grafitty (alespoň na papíře). Když rodiče pořídili digitální fotoaparát, její zájem přešel k fotografii. Začalo to focením květů na zahradě a postupně spolužáků na základní škole. Na školních výletech se stávala třídním fotografem. Tyto koníčky jí zůstaly a postupně se změnily ve studium a momentálně i v práci, která ji naplňuje.

podnikni-to-kyjov-3

Po absolvování úvodního kurzu Podnikni to! se spolu s několika dalšími kolegy rozhodla pokračovat v Klubu podnikavců. Kurz ji velmi nakopnul a byla překvapená, kolik nových věcí se během 8-týdenního workshopu o podnikání dozvěděla a také, kolik praktických věcí si bez rizika měla možnost na kurzu na vlastní kůži vyzkoušet a zažít. 

Při vstupu do Klubu podnikavců zjistila, že i zde se nacházejí inspirativní lidé se stejnými nebo alespoň podobnými problémy. Od té doby pravidelně navštěvuje místní Milníky.  Milník podnikavců je lokální komunitní akce, na které se členové Kyjovského klubu na měsíční bázi setkávají a společně diskutují o problémech, výzvách, předávají si vzájemně zkušenosti i kontakty. Jak sama říká, každé setkání ji velmi namotivuje k tomu, dál něco tvořit a posouvat svoje podnikání dopředu. Lucie Milníky využívá hlavně ke konzultaci problémů, které právě řeší. Kromě Milníků jí Klub podnikavců prozatím nejvíce pomohl v momentě, kdy na celorepublikovou online skupinu Klubu podnikavců, umístila odkaz na svůj web s žádostí o zpětnou vazbu. Za krátký čas získala spoustu názorů od ostatních členů i odborníků. Díky zpětné vazbě spatřila zcela jinou perspektivu, než jak doposud nad webovými stránkami přemýšlela. 

Lucka aktuálně přebývá ve Veselí nad Moravou a kromě focení se věnuje i designu a grafice. Zaměřuje se na focení lidí a svateb, avšak poslední dobou tíhne také k focení interiérů, referencí a produktovým fotkám. Klub podnikavců dnes vnímá jako prostředek jejího seberozvoje i rozvoje projektu.

Ivo Kylián

Ivo patří k podnikatelsky zkušenějším členům Kyjovského klubu. Jako konzultant se specializací na optimalizaci pro vyhledávače pracuje více než 10 let. Prošel si agenturami, ale již několik posledních let je úspěšně na volné noze. Spolupracoval nebo stále spolupracuje se špičkami českého e-commerce. Je zakládajícím členem týmu SEO jako Brno, kterým v Brně organizuje pravidelná setkání laiků i odborníků na online marketing.

Ivo neabsolvoval úvodní kurz Podnikni to! v Kyjově, ale vstoupil rovnou do Klubu podnikavců Podnikni to!, a to díky doporučením a pozitivním referencím ostatních členů. Tím, že se Ivo v podnikatelské branži pohybuje už nějaký ten pátek, dobře ví, jak jsou lidé v podnikání důležití. Z toho důvodu, jako největší hodnotu vnímá, že díky Klubu se má možnost setkávat s různými typy lidí - se začínajícími podnikateli i s podnikateli, kteří už mají něco za sebou. A to např. na akci s názvem Milník. Milník podnikavců je lokální komunitní akce, na které se členové Kyjovského klubu na měsíční bázi setkávají a společně diskutují o problémech, výzvách, předávají si vzájemně zkušenosti i kontakty.

podnikni-to-kyjov-4

Milník je pro Iva vynikající možnost, jak vypadnout ze své podnikatelské bubliny i způsob, jak přehodnotit svoje názory a nápady, protože by se třeba ekonomicky nevyplatily. Nejen Milník, ale i ostatní nabídku Klubu by doporučil těm, kteří teprve přemýšlí, že začnou podnikat i těm, kteří už své podnikání mají rozjeto. Dle jeho názoru jde o výbornou zkušenost a možnost, dozvědět se něco nového. Za úžasné navíc považuje to, že díky pravidelným setkáním se dozvídá o zajímavých podnikatelských projektech, které se v Kyjově a jeho okolí teprve připravují a může je tak podpořit nebo oni mohou podpořit jeho. K okamžité zpětné vazbě a konzultacím využívá také celorepublikovou online skupinu Klubu podnikavců, kde najde kontakty nejen na všechny členy napříč ČR, ale i odborníky. 

Petr Martinek

Petr je Kyjovský rodák, který tíhne k novinkám z oboru strojírenské technologie a ekologie. Je absolventem úvodního běhu kurzu Podnikni to!, po jehož úspěšném dokončení dostal díky své proaktivitě možnost, stát se Kyjovským ambasadorem Klubu podnikavců. Petr je leaderem místních setkání s názvem Milník podnikavců. Milník podnikavců je lokální komunitní akce, na které se členové Kyjovského klubu na měsíční bázi setkávají a společně diskutují o problémech, výzvách, předávají si vzájemně zkušenosti i kontakty. Petr akce nejen organizuje, ale i systematicky vede a dohlíží na to, aby členové odcházeli ze setkání spokojení a posouvali svoje projekty vpřed. 

Největší výhoda Klubu podnikavců je pro samotného Petra ta, že se může potkávat se stejně smýšlejícími lidmi, společně řešit problémy, vzájemně si radit a ověřovat myšlenky/ nápady/ produkty. Na Milnících se členové mimo jiné zdokonalují v sebeprezentaci, kdy každý z nich má za úkol ve stanovené časové lhůtě stručně, jednoduše a srozumitelně představit sebe i svůj projekt. Za důležitý aspekt a přidanou hodnotu setkání považuje Petr rovněž motivaci, protože jak sám říká, tah na bránu u většiny lidí přirozeně opadá. 

podnikni-to-kyjov-5

Komunita, kterou se z absolventů úvodního kurzu Podnikni to! v Kyjově podařilo vytvořit, má podle něj ohromnou sílu. Když někdo něco umí, nabídne to tomu druhému. Tímto způsobem si ve skupině například doporučují kontakty a Petr věří, že to tak bude fungovat i nadále. Vzájemná podpora i velká sranda, tak zakončuje povídání o pravidelných měsíčních setkání podnikavců na Kyjovské radnici a má velkou radost z toho, že komunita postupně oslovuje i další podnikavé lidi v Kyjově.  

Petr také pracuje na vlastním projektu, kdy první překážky zdárně řešil už během kurzu Podnikni to! a nyní sbírá nové nápady a podněty v Klubu. Jeho projekt inGreen se zabývá aquaponickým pěstováním. Aquaponie je proces, který spojuje chov ryb s pěstováním zeleniny (ryby poskytují hnojivo rostlinám a rostliny čistí vodu rybám). Výjimečnost tohoto řešení spočívá v tom, že se nepoužívají žádná umělá hnojiva ani jiná agrochemie a produkce je zcela nezávislá na počasí. 

 

Chceš se přidat k úspěšným absolventům kurzu Podnikni to! v Kyjově? Tak se ještě dnes zaregistruj na nejbližší kurz na Kyjovsku, ať ti neujde.

 

Sdílej tento článek