Zpět na blog

Kurzy Podnikni to! slaví úspěch ve Slavkově

podnikni-to-slavkov

Na jaře proběhl kurz ve Slavkově u Brna. Absolventi s různými záměry, motivacemi a očekáváními vytvořili prostor pro vzájemnou diskusi a zpětnou vazbu, a to jim umožnilo posunout se o velký kus dál. 

Ve Slavkově tak vznikla další komunitní buňka. Kurzy Podnikni to! otevírají oči, přináší podporu ostatních a cennou zpětnou vazbu. Přečti si inspirující příběhy. Jestli máš nápad, podnikni ho s námi!

Aneta Serafinovič

Aneta Serafinovič

Aneta vystudovala obor Průmyslový design ve strojírenství a v tomto oboru také několik let úspěšně působila. Aktuálně je na rodičovské dovolené, přičemž čas strávený v domácnosti jí kromě jiného poskytl prostor pro myšlenky o vlastním podnikání. Protože se doposud o možnost podnikat příliš nezajímala, rozhodla se využít právě absolvování kurzu k tomu, aby se o podnikání dozvěděla víc a mohla rozvinout svůj nápad.

Aneta se zajímá o ekologii a principy nontoxic domácnosti, a tak není divu, že oblast svého podnikatelského zájmu zaměřila na přírodní kosmetiku. Chce, aby její kosmetika nabízela řešení kožních problémů, protože jsou to právě lidé s dermatologickými problémy, kterým konvenční produkty nepřináší uspokojivé řešení, a tak často obrací svou pozornost k přírodní kosmetice. Své produkty by navíc obohatila voskem od vlastních včel, čímž by produkty získaly další přidanou hodnotu. 

Podnikni to! velmi rychle rozšířilo Anetiny podnikatelské obzory. Zároveň sama sebe utvrdila v tom, že podnikání není jen pro vyvolené a že by se s vhodným záměrem mohla v podnikání realizovat i ona. Na průběhu kurzu nejvíce ocenila praktické příklady z podnikatelské praxe, které do jednotlivých workshopů přinášel nejen lektor, ale i ostatní účastníci kurzu. Uvědomila si, že k růstu svého podnikání může využít zkušenosti ostatních členů, díky čemuž nebude opakovat chyby mnohých začátečníků.

Díky absolvovanému kurzu se Aneta dostala také do místní komunity podnikatelů, do Klubu podnikavců, jehož členové jí v budoucnu budou schopni poradit v různých oblastech, ať už bude její nový podnikatelský záměr jakýkoliv. Po svých zkušenostech Aneta doporučuje účast v kurzu všem maminkám s malými dětmi, které mohou čas strávený na rodičovské dovolené využít k rozjezdu svého podnikání.

Chceš také rozjet podnikání ze Slavkova nebo okolních obcí? Další kurz ve Slavkově se koná už 13.10. Registruj se zdarma ještě dnes zde!

 

Jaroslav Dvořák

Jaroslav Dvořák

Jaroslav přišel do kurzu Podnikni to! už s vlastním rozjetým podnikáním, které však neběželo úplně ideálně. Už na střední škole uvažoval, že by rozjel podnikání v IT oboru, při studiu na vysoké škole pak tuto svou myšlenku spolu s kamarádem realizoval. Zaměřuje se na malé firmy, které mají zabezpečení svých dat a technologií na velmi nízké úrovni a nebo tuto oblast vůbec neřeší, takovým firmám pak poskytuje poradenství a realizaci odpovídající techniky. 

Každý podnikatel kromě absolutní znalosti svého podnikání musí znát i základy z jiných oborů - marketingu, účetnictví, psychologie a nebo třeba práv. Může si sice zaplatit odborníka, který za něj patřičnou oblast pokryje, většinou se však snaží dovzdělat v potřebném sám. Přestože Jaroslav podniká už mnoho let, dostal se do fáze, kterou zná ze své praxe mnoho podnikatelů. Cítil, že potřebuje posunout své podnikání zase o něco dál, ale neměl s kým se poradit a u koho se inspirovat. Internet je sice plný různých placených i neplacených kurzů, informací a zaručených rad, ale jak se v tom vyznat? Nakonec zvolil kurz Podnikni to! a zpětně je za toto své rozhodnutí velmi rád.

V rámci kurzu se snažil znovu a lépe pochopit svého potenciálního zákazníka, aby byl při reálném kontaktu schopný nabídnout odpovídající řešení jeho problémů. Uvědomil si, že jeho nejslabší stránkou je právě prezentace služeb, které může svým zákazníkům nabídnout, přestože služby samotné přesně odpovídají potřebám zákazníka. Nyní po absolvování kurzu před ním stojí výzva, jak veškeré podněty uchopit a převést do praxe, díky kurzu si však utříbil jednotlivé možnosti a ujasnil si, jak podnikání pojmout dál.

Jaroslav hodnotí tento kurz jako velmi užitečný také pro začínající podnikatele. Zpětně by ve svých vlastních začátcích velmi ocenil, kdyby měl možnost s někým konzultovat své vize a směřování. Na Podnikni to! oceňuje také místní komunitu lidí s názvem Klub podnikavců do které se díky kurzu dostal a se kterými může nadále debatovat o různých aspektech podnikání.

Juraj Háder

Juraj Háder se k myšlence rozjet něco vlastního dostal asi před dvěma lety, když si uvědomil, že jej stávající zaměstnání nenaplňuje podle jeho představ. Rozhodl se proto rozjet při práci vlastní eventovou agenturu, která v sobě spojuje jeho záliby a také dělá radost druhým lidem. Do kurzu pro začínající podnikatele Podnikni to! se přihlásil ze zvědavosti a také protože sám vnímá potřebu ještě více zapracovat na svém podnikání.

Citelnou překážku v podnikání pro Juraje představují vládní opatření, která téměř úplně ochromila oblast, ve které podniká. Postavil se však k této překážce čelem a i díky kurzu Podnikni to! hledal další cesty a nové možnosti, jak udržet eventovou agenturu v chodu. V kurzu mu nejvíce pomohly diskuze s ostatními podnikateli, během kterých si ujasnil, co od svého podnikání čeká, načerpal inspiraci a získal nové kontakty. 

V průběhu pěti týdnů Juraj získal větší podnikatelskou sebedůvěru a z podnikání obecně už nemá takový strach jako před kurzem. Navíc Juraje velmi inspirovali zkušení podnikatelé, kteří s ostatními účastníky kurzu sdíleli do značné míry svá know how a vlastní přístupy k podnikání. 

Absolvování kurzu Juraj hodnotí jako pozitivní a užitečnou skutečnost, která mu v podnikání otevřela oči. Podnikni to! by rád doporučil všem kreativním a nápaditým lidem, kteří chtějí nasměrovat své podnikání správným směrem.

Chceš také rozjet podnikání ze Slavkova nebo okolních obcí? Další kurz ve Slavkově se koná už 13.10. Registruj se zdarma ještě dnes zde!

šití na míru

 

Pavlína Kloudová

Pavlínu vždycky lákala myšlenka rozjet něco vlastního. Na začátku kurzu přesně nevěděla, čemu by se chtěla věnovat, ale hned první setkání ji nadchlo natolik, že začala intenzivně přemýšlet nad vlastním podnikáním a brzy našla záměr, jehož rozvoji se nyní aktivně věnuje.

Klíčovou myšlenkou, která jí pomohla dopracovat se k vlastnímu podnikatelskému záměru byla věta, že podnikání řeší za peníze problémy druhých. Díky vlastním zkušenostem i zkušenostem lidí v okolí se rozhodla zaměřit na poskytování kariérního poradenství pro žáky 9. tříd základních škol a studenty středních škol. Protože vidí vyšší smysl v pomoci druhým, ráda by byla tím, kdo dospívající pomůže nasměrovat k správnému povolání, které je bude bavit a kterému zůstanou věrni po mnoho let. 

Účast v kurzu Pavlíně pomohla uvědomit si, že rozjezd podnikání nemusí být extrémně finančně náročný a že jde především o neustálé zdokonalování produktu, o který mají zákazníci zájem. 

Díky kurzu se také odhodlala zjistit reakce okolí na svůj projekt, protože bez zpětné vazby a průzkumu trhu nejde nejde příliš dobře odhadnout potenciál projektu. Pavlína chce i nadále získávat informace od současných studentů a také stávajících kariérních poradců s cílem ověřit plný potenciál projektu. Na kurzu oceňuje přátelské prostředí a lektory coby zkušené podnikatele, kteří veškeré informace podali přirozené a s lehkostí. 

Podnikni to! by ráda doporučila všem, kteří se chtějí vyhnout školáckým chybám v začátcích podnikání a také těm, kteří by se rádi stali součástí komunity podnikatelů, Klubu podnikavců. 

poradenství žákům

Yvonne Vágnerová

Yvonne myšlenka podnikání přirozeně provázela už od studií, ale je to přibližně rok, co se rozhodla zapracovat na svém vlastním projektu a kurz Podnikni to! tak byl přirozeným vyústěním této cesty. Do kurzu přišla s konkrétním podnikatelským záměrem - výrobou a prodejem domácích produktů z bylinek a plodů z vlastní zahrady.

Přestože se pěstováním zabývá už delší dobu, k samotnému rozjezdu podnikání jí bránilo především malé odhodlání a nedostatek sebedůvěry. V kurzu se přesvědčila o nutnosti vystoupit ze své komfortní zóny, a tak se začala ptát známých a okolí na hodnocení jejich produktů, což jí poskytlo potřebnou zpětnou vazbu k nabízeným výrobkům. Kurz probíhal v pěti lekcích, a tak měla možnost o jednotlivých lekcích celý týden přemýšlet a zadané úkoly plnit průběžně, díky čemuž se její projekt postupně vykrystalizoval do zřetelné podoby. 

Do budoucna by se ráda ještě více zaměřila na poznávání své cílové skupiny a na základě jejích podnětů by chtěla vyladit nabídku svých produktů a také cenovou koncepci.

Na kurzu Podnikni to! si cení přátelské atmosféry a pohodového přístupu lektorů, kteří jsou sami zkušenými podnikateli a kteří neměli problém zodpovědět jakoukoliv otázku. Yvonne si váží také svého členství v Klubu podnikavců, díky kterému se stala součástí inspirující komunity lidí. Její součástí jsou nadšení nováčci i zkušení podnikatelé a vzájemně si jsou všichni schopni pokrýt otázky z široké škály podnikatelských dovedností.

Celkově hodnotí kurz jako velmi přínosný a ráda by jej doporučila všem, kteří se zajímají o podnikání a chtějí rozjet svůj vlastní projekt, ale i těm, kteří řeší ve svém podnikání nějaký problém a rádi by se posunuli ve svém podnikání zase dál. 

Kurz ve Slavkově byl realizován díky spolupráci s MAS Slavkovské bojiště. 

Chceš také rozjet podnikání ze Slavkova nebo okolních obcí? Další kurz ve Slavkově se koná už 13.10. Registruj se zdarma ještě dnes zde!

Sdílej tento článek